Lespakketten Slim Ventileren

Slim ventileren lespakketten

Tijdens de covidpandemie is iedereen verteld dat er geventileerd moet worden door ramen en deuren open te zetten, zelfs als het buiten zo koud is dat de kachel aan staat. Dat is natuurlijk niet zo handig, alle warmte verdwijnt en je verspilt enorm veel energie. Dat kan ook anders!

“Slim ventileren” is echter in alle situaties anders, schijnt de zon naar binnen, wat is de binnentemperatuur, hoe groot is de ruimte, regent het, ligt de ruimte op het zuiden of het noorden, hoeveel mensen zijn er in de ruimte en wat doen ze daar?
Om inzicht te krijgen hoe het nu echt werkt met CO2 en hoe je “Slim” kunt ventileren, leren we leerkrachten en leerlingen met onze lespakketten.

Energy Challenges biedt deze pakketten graag aan aan alle scholen die slim willen leren ventileren en daardoor vaak heel veel energie zullen besparen.

Met name ook aan alle scholen die de CO2-meters en het monitoringsysteem van Energy Challenges gebruiken! Voor deze leerlingen en docenten is het echt erg eenvoudig om snel, precies te weten te komen hoe het nu écht werkt met CO2 in de klas.

Het lespakket biedt compacte lesactiviteiten voor leerkrachten van de basisschool om de CO2-meters in de lokalen samen met leerlingen op onderzoekende wijze in te zetten als lesmateriaal. Want hoe kan je dat wat uit de metingen naar voor komt omzetten in gedrag dat daadwerkelijk bewustwording en besparing oplevert? Leerlingen worden bewust van het gebruik en de verspilling van energie, waardoor de verspilling afneemt en er minder energie gebruikt wordt. Zelfstandig, ontdekkend, ondernemend en spelenderwijs gaan de leerlingen kennis maken met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek.

Helpen jullie ook om iedereen te leren hoe je “Slim” kunt ventileren?

Preview van een lesactiviteit

Image

De lespakketten bieden compacte lesactiviteiten voor leerkrachten van de boven-, midden- en onderbouw, om de CO2 meters in de lokalen samen met leerlingen op onderzoekende wijze in te zetten als lesmateriaal. Want hoe kan je dat wat uit de metingen naar voor komt omzetten in gedrag dat daadwerkelijk bewustwording en besparing oplevert? Leerlingen worden bewust van het gebruik en de verspilling van energie, waardoor de verspilling afneemt en er minder energie gebruikt wordt. Zelfstandig, ontdekkend, ondernemend en spelenderwijs gaan de leerlingen kennis maken met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek.

bovenbouw

Lespakket Slim ventileren voor de bovenbouw

Ga naar het pakket

middenbouw

Lespakket Slim ventileren voor de middenbouw

 
Ga naar het pakket

onderbouw

Lespakket Slim ventileren voor de onderbouw

Ga naar het pakket