CO2

MONITORING CO2

‘Leerlingen hebben gezonde lucht nodig om goed te kunnen leren en leraren moeten veilig voor de klas kunnen staat, zeker in coronatijd’, aldus de Nederlandse overheid in hun actieplan om tot snelle verbetering van ventilatie op scholen te komen. Dit houdt onder andere in dat ieder klaslokaal een CO2-meter krijgt, zodat men de luchtkwaliteit in de klas kan loggen.

Bij Stichting Energy Challenges juichen we dit initiatief van harte toe. Sterker nog: het past heel goed bij datgene wat we al jaren doen binnen de scholen die deelnemen aan onze campagnes. We monitoren via een simpel online-dashbord het verbruik van gas en elektra zodat de resultaten van de inspanningen van de leerlingen direct zichtbaar zijn. Nu kunnen we de monitoring van CO2-meters per klas hieraan toevoegen.

Het kost geen enkele moeite om de resultaten te bekijken. U krijgt zelfs automatisch een seintje als het gemeten CO2-niveau in de klas te hoog is. Komt dit steeds op hetzelfde moment voor, dan kunt u direct maatregelen nemen. Data verzamelen is leuk. Maar alleen als men daadwerkelijk in actie komt, wordt het gewenste resultaat – betere luchtkwaliteit in de klas – ook behaald. 

Zo werkt het

U koopt bij ons voor de hele school een compleet pakket. Wij sturen de CO2-meters naar u toe met een duidelijke instructie hoe de meter verbonden moet worden met het wifi-netwerk van school. Deze handeling is erg eenvoudig en heel snel uit te voeren. Daarna is het een kwestie van de meter in de klas te plaatsen en de stekker in het stopcontact te stoppen. Wilt u liever de hele installatie aan ons overlaten? Neem dan even contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Bij elke meter ontvangt u een instructie hoe er ingelogd kan worden op ons online monitoringssysteem zodat docenten dat samen met de leerlingen kunnen doen.

Dit kost het

Per CO2-meter bedragen de aanschafkosten 249,- euro. Daarnaast betaalt u voor de CO2-monitoringsmodule. Deze kost per school met maximaal 20 CO2-meters € 365,- per jaar. Zijn er op de school meer dan 20 meters dan berekenen we een toeslag van € 15,75 per meter per jaar. (én bespaart u vooral heel veel tijd, omdat de CO2-meters niet één voor één hoeven uitgelezen te worden). Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW. 
(Van de 249,- euro voor de CO2-meter ontvangt u via de lumpsum zo’n 150,- euro retour van het ministerie van OCW.)

Voor scholen die deelnemen aan de Energy Challenges berekenen we geen kosten voor EMO, zij betalen alleen de aanschafkosten van de CO2-meters.

De levertijd is tussen de 6 en 8 weken.

AirCheq Touch Base

De AirCheq Touch is voorzien van een hoogwaardige dualbeam Co2 sensor.
De AirCheq Touch voldoet aan alle eisen van het bouwbesluit 2012 / subsidieregelingen:

  • Eenvoudig te bedienen
  • Eigen grenswaarden instellen
  • Export data naar PC (7000 metingen)
  • Inclusief tafeltandaard
Technische Specificaties
Afmeting 96 x 86 x 32 (mm)
Aansluiting Micro-USB
Co2 sensor CM1107N NDIR Dualbeam incl. autokalibratie
Bereik 400-5000 ppm
Nauwkeurigheid 3% / 50ppm
Temperatuur
Bereik -10°C - 50 °C
Nauwkeurigheid ±0.3°C
Luchtvochtigheid
Bereik 0-95%
Nauwkeurigheid 2%
Algemeen
Data opslag 7000 metingen
Alarmering instellen Ja
Netwerk Specificaties Wifi 2.44 GHz
Gewicht 200g
Garantie 2 jaar
Display 76 x 52 (mm) Color TFT screen met touchscreen
Meegeleverd USB kabel+adapter, handleiding, tafelstandaard
Artikelnummer 8720299545656

Voordelen op een rijtje

We zetten de voordelen van het gebruik van CO2-meters en EMO nogmaals voor u op een rijtje:

  • Eenvoudig uitlezen van data via EMO. Het systeem is zelfs zo eenvoudig, dat basisschoolleerlingen de data kunnen beoordelen. In deze simpele interface heeft u alle (verbruiks)data voorhanden;
  • Eén overzicht per school waarbij elke klas afzonderlijk te zien is. Met daarbij de waardes van CO2, temperatuur en luchtvochtigheid. 
  • Geen gedoe met laptops en kabels om CO2-meters uit te lezen én geen discussie over wie dat gaat doen;
  • Elke dag een overzicht van de gemeten kritieke waarden tussen 8:00 uur en 17:00 uur, zodat er gemakkelijk trends waarneembaar zijn en er actie op kan worden ondernomen.

ENERGY CHALLENGES MONITORING CO2-METERS

Image

Bestellen

Bestel nu eenvouding onze CO2meter:

AirCheq Touch

De AirCheq Touch is voorzien van een hoogwaardige dualbeam Co2 sensor.

€249.00
(Incl. 21% btw)
productnummer ECCM01
Inclusief Monitoringssysteem?: